boende i kroatien logo

Resemål och boende i kontinentala Kroatien

 

Förutom sommar turism på Adriatiska havet i Kroatien, finner ni i norra delen av landet minst lika mycket sevärdheter, vackra slott, historiska arv, spännande mat och dryck som skiljer sig från allt i södra Kroatien...
Kontakta oss

 

Regioner


» Istrien
» Dalmatien – Zadar
» Dalmatien – Sibenik
» Dalmatien – Split
» Dalmatien – Dubrovnik
» Norra Kroatien
    » Boende

 

KartaVisa större karta

Valutaomvandlare


 

 

Kontinentala Kroatien

 
Zagreb
Det historiska arvet - kultur
Dagens Zagreb har vuxit från två medeltida byar som i århundraden har utvecklats separat på två angränsande kullar. Den skriftliga historia Zagreb går tillbaka till 1094, då den grundades i sitt stift.

Universitetet i Zagreb, grundat 1600 talet, är en av de äldsta i Europa. Teater och konsert stadier Zagreb skryta med en riktigt rika repertoar, och har trampat av nationella och internationella artister av stor berömmelse. Den rika kulturlivet återspeglas i ett stort antal teaterföreställningar, operor och operetter upp, och antalet konserter med modern musik, klassisk och jazz musik-och kulturfestivaler hållas där. Gatorna i Zagreb är scenen, särskilt sommartid, evenemang och föreställningar som gör det mer levande och mycket intressant. I över trettio år finns också genomförs den internationella mässan blommor "Floraart. Zagreb är medlem i många föreningar i Europa, bland dem, desto mer framträdande: det FECTO - Federation of European Cities Turistbyråer (Centralförbundet för institutioner för turism i europeiska städer: www.visiteuropeancities.com) samt "Art Cities in Europe" (City of Art i Europa). Du kan boka ditt hotellrum i Zagreb eller köpa biljetter till konserter eller teater på Art Cities in Europe: www.articities.de.

Zagreb Mässan Den permanenta långa historia och tradition av mässor, som började för oss så länge sedan som 1242 då kungen Bela IV förkunnade Golden Bull meddelade att staden Zagreb fick status som fri kunglig stad med rätt att hålla mässor Zagreb vårdas och framgångsrikt utvecklat handel. Den första stora internationella utställning hölls 1864 i Zagreb. Det är ingen tillfällighet att Zagreb Fair har utvecklats under många år att bli den ledande mässan i denna del av Europa och det elfte största mässa i världen. Zagreb Fair är en av de grundande medlem av Union of International Fairs (UFI), (UFI), 1925. Perioden från 1956 och framåt anses vara särskilt stor betydelse för utvecklingen i Zagreb Fair, som enligt förtjänsten Mr Veceslav Holjevac, borgmästare i staden Zagreb, City of Zagreb, grunderna i Zagreb Fair flyttades över floden Sava . Och från den tiden på Zagreb Fair har börjat sin kraftiga tillväxt. Zagreb mässan i siffror Zagreb mässan täcker en yta på 505,000 sq.m. utställningsyta, varav mer än 180,000 sp.m. omfattar omfattas utställning områden och en modern infrastruktur som tillåter innehav av händelser även under vintermånaderna. Zagreb mässan arrangerar mer än 30 olika speciella händelser varje år som lockar mer än 7,000 utställare, både inhemska och utländska, samt om miljoner i allmänhet och fackbesökare. En av de mest prestigefyllda evenemang är obestridligen Zagreb International Autumn Fair. Parallellt med händelser många kongresser, symposier och workshops hålls också på grund av Zagreb Fair, där framstående vetenskapliga lokala och siffror för hela världen deltar regelbundet. Kongresscenter Zagreb Fair har 22 välutrustade konferensrum och kontorslokaler i olika storlekar och olika syften, sittplatser sammanlagt 2.200. Zagreb mässan är också medlem i Alpe Adria Fair Association Sedan 1990 Zagreb Fair har också varit en aktiv medlem i World Trade Center (WTC), som en del av WTC Association med säte i New York, en erkänd familj, som har mer än 320 centra i vissa 97 länder. Framgång och effektivitet i företagen har ett ordspråk för Zagreb mässan och har bidragit till att uppnå ett högt anseende i världen.

Naturarv Zagreb är en av de få europeiska städerna som i deras omedelbara närhet, närvaron av en naturpark. En promenad från den kroatiska metropolen är i själva verket Park naturens "Medvednica. Perfekt för resor, fritid och vila under hela året, det Medvednica och - mer specifikt - dess högsta topp, den Sljeme sedan 2005 värd för FIS Vasaloppet Snow Queen Trophy. Den Sljeme är bland annat den plats där han har tagit de första stegen i världsklass skidåkare Janica Kostelic bror, också en bra skidåkare, Ivica Kosteliæ.

... Att
* The International Fair blommig "FloraArt" * Arkitektur Övre staden (Gornji Grad) och Lower Town (Donji grad) * De många parkerna * The Cathedral of the himmelsfärd Maria - elfte århundradet gotiska katedralen. * Kyrkan San Marco - romansk-gotiska kyrkan i fjortonde / femtonde århundradet. * Stone Gate ( "Kamen Vrata") och Tower Lotršèak - en del av stadens murar i det trettonde århundradet. * HNK - byggandet av nybarock kroatiska National Theater, byggdes 1895 till mönster av arkitekterna Fellner och Helmer ... Att besöka
* Dem vackra uteserveringar mot gatan eller i trädgåds terrasser * Teatrar och konserthallar i Zagreb * Den linbana elektriska "Uspinjaca" - länkar Övre staden (Gornji grad) till Lower Town (Donji grad) * Mimara - Museet har fått sitt namn till uppköparen Ante Topic Mimara som gav museet en stor samling av konstverk * Natura Park Medvednica - berg, stigar och skidorten Sljeme, imponerande raviner, grottor, vattenfall, och Karst fenomen ... smak:
* Kalkon med "mlinci" (ugnsbakad kalkon med pasta och smaksatt med fett) * "Strukli" typisk godis från Zagorje * Komagar med tomatsås, "krpice" (typ av pasta) * Olika typer av färskost * Donuts

 

Väder Zagreb